Η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτή εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (International Committees of Nurses), με στόχο την υπενθύμιση της ανεκτίμητης συνεισφοράς των νοσηλευτών στην κοινωνία. Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών για να τιμήσει τη γέννηση της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ (1820), με το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, η οποία θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης Νοσηλευτικής.

Το φετινό μήνυμα της Ημέρας, είναι «Μια φωνή για να οδηγήσει: Ένα όραμα για το μέλλον της Υγειονομικής Περίθαλψης» (A voice to lead: A vision for Future Healthcare). Το 2021 είναι η χρονιά για την ανάδειξη της Νοσηλευτικής του μέλλοντος, αλλά και του ρόλου του νοσηλευτή στη διαμόρφωση των σύγχρονων συνθηκών στη Φροντίδα Υγείας.

Οι εθνικές και διεθνείς πολιτικές οφείλουν  να συμπεριλάβουν στο σχεδιασμό τους την ενδυνάμωση των νοσηλευτών, την ενίσχυση του δυναμικού και των δεξιοτήτων τους προκειμένου να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Συστήματα Υγείας.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο Ποιότητας και Ασφάλειας Υπηρεσιών Υγείας, εκφράζει αμέριστο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του στους Νοσηλευτές και τους ευχαριστεί θερμά για το ουσιαστικό έργο που επιτελούν καθημερινά με ανθρωπιά, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Με αφορμή το φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτών, ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστιών, το Ινστιτούτο παρέχει 50%  έκπτωση για την εγγραφή των νοσηλευτών ως μέλη του. Η προσφορά έχει διάρκεια έως τέλος Μαΐου 2021.

Δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο του Ινστιτούτου για τη Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών, πατώντας εδώ.