13-17 Νοεμβρίου 2023, Εβδομάδα Ψηφιακής Υγείας

Αποτελεσματικές συνεργασίες για τον επιτυχημένο και βιώσιμο Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Υγείας

Η Εβδομάδα Ψηφιακής Υγείας είναι η παγκόσμια εβδομάδα δράσης για τον εορτασμό, την προώθηση και προάσπιση της ψηφιακής υγείας και του κρίσιμου ρόλου της στην παροχή ‘’Υγείας για Όλους’’ έως το 2030, και γιορτάζεται από τις 13 έως 17 Νοεμβρίου 2023. Η Ψηφιακή Υγεία λειτουργεί, αποδεδειγμένα, ως επιταχυντής για την προώθηση των βελτιωτικών αποτελεσμάτων του τομέα υγείας και την επίτευξη Καθολικής Κάλυψης Υγείας και Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals- SDGs) που σχετίζονται με την υγεία.

Πάνω από δύο δεκαετίες, τα κράτη μέλη συνεργάζονται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ., World Health Organization- WHO) για να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές τεχνολογίες για να επιταχύνουν τους εθνικούς και παγκόσμιους στόχους υγείας.

Η Εβδομάδα Ψηφιακής Υγείας είναι μια ευκαιρία να ακουστούν ιστορίες σχετικά με την ψηφιακή υγεία, τις επιτυχίες και τις προκλήσεις της. Προσφέρεται η ευκαιρία σε όλους να συνεργαστούν, να ενωθούν ως κοινότητα, να δημιουργήσουν μια συλλογική αφήγηση και να προσεγγίσουν τους θεσμούς, την κοινωνία των πολιτών, τον ιδιωτικό τομέα, τους επαγγελματικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα και να τους ενθαρρύνουν για την υποστήριξη του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των Συστημάτων Υγείας.

Μπορείτε να διαβάσετε και να κοινοποιήσετε το ενημερωτικό δελτίο του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου Ποιότητας και Ασφάλειας στις Υπηρεσίες Υγείας, ακολουθώντας τον σύνδεσμο εδώ.