Η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ασφάλεια Ασθενών είναι η ετήσια εκστρατεία που διοργανώνεται από το Institute for Healthcare Improvement-ΙΗΙ με στόχο την αναγνώριση της Ασφάλειας των Ασθενών ως κρίσιμο παράγοντα κατά την περίθαλψή του. 

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο συμμετέχει στην Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης Ασφάλειας Ασθενών και στηρίζει όλες τις δράσεις που προάγουν την Ασφάλεια των ασθενών με στόχο την ανάπτυξη της απαραίτητης κουλτούρας με γνώμονα την Ασφάλεια (Culture of Safety) και την ποιότητα στην υγειονομική φροντίδα.

Η ομάδα του Ινστιτούτου  δημιούργησε ένα ειδικό newsletter για την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ασφάλεια Ασθενών και είναι διαθέσιμο εδώ.  Σε αυτό, μπορείτε να ενημερωθείτε όχι μόνο για τις σχετικές δράσεις του Ινστιτούτου, αλλά και για τις δράσεις από οργανώσεις όπως τα Institute for Healthcare Improvement και Patient Safety Movement, στα οποία το Ινστιτούτο είναι ενεργό μέλος. Επίσης, μπορείτε να εκτυπώσετε και να χρησιμοποιήσετε τις ειδικά διαμορφωμένες αφίσες που μπορείτε να βρείτε εδώ.