Το Philips University της Κύπρου και το τμήμα Κοινωνικών Σπουδών και Σπουδών της Συμπεριφοράς από τη Σχολή Παιδαγωγικών Σπουδών και Επιστημών διοργανώνει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «Συμβουλευτική στον τομέα των εξαρτήσεων».

Το πρόγραμμα παρέχει 2 κατευθύνσεις: (i) Συμβουλευτική της Πρόληψης των Εξαρτήσεων (ii) Συμβουλευτική Παρεμβάσεων στις Εξαρτήσεις. Το Πρόγραμμα προσφέρεται με την εξ αποστάσεως μεθοδολογία και ολοκληρώνεται μέσα σε τρία  (3) εξάμηνα. Στο κάθε εξάμηνο του πρώτου έτους προφέρονται τέσσερα (4) μαθήματα συν πρακτική άσκηση.

Η πρακτική άσκηση υλοποιείται, κατά προτεραιότητα, στις θεραπευτικές δομές και στα οικεία προγράμματα πρόληψης, όπου παρέχονται, κατά κύριο λόγο, συμβουλευτικές υπηρεσίες, αναγνωρισμένες από την Αρχή Αντιμετωπίσεως των Εξαρτήσεων Κύπρου. Το Πρόγραμμα έχει ήδη αξιολογηθεί από  το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙΠΑΕ) με έγκριση έναρξης το Εαρινό Εξάμηνο του 2022.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο Ποιότητας και Ασφάλειας στην Υγεία εξασφάλισε έκπτωση για όλους όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφτούν της τάξεως των 50%.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και πως μπορείτε να εξασφαλίσετε την έκπτωση, δείτε εδώ.