Η πρώτη μάχη με τον κορονοϊό στην χώρα μας έχει κερδηθεί αλλά είναι πιθανό να έχει φέρει πολλαπλές επιπτώσεις στις ανθρώπινες κοινωνίες και τα συστήματα υγείας. Η απειλή της ανθρώπινης ζωής είναι μαζική, απρόβλεπτη και δοκιμάζει τις αντοχές των κοινωνικοπολιτικών συστημάτων, των υπηρεσιών υγείας και των επαγγελματιών που εργάζονται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο στηρίζοντας έμπρακτα τη συνολική προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας και των συνεπειών της, συνεχίζει τις δράσεις της και προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης των ιατρών, νοσηλευτών, τεχνολόγων των διαγνωστικών τμημάτων, βοηθών, πληρωμάτων ασθενοφόρων, και όλων, όσοι πλαισιώνουν τις υπηρεσίες υγείας και μάχονται για τη διαχείριση της πανδημίας.

Οι επαγγελματίες υγείας θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται σε ειδικούς εθελοντές ψυχολόγους και επιστήμονες σε προγραμματισμένες από κοινού ημέρες και ώρες.

Η επικοινωνία δύναται να πραγματοποιείται είτε μέσω skype calls είτε μέσω βιντεοκλήσεων, μέσα σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και έχει σα στόχο την προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη και την ενίσχυση του εξυπηρετούμενου επαγγελματία προκειμένου να αντιμετωπίσει με ισορροπία, σθένος, ψυχραιμία αλλά και προσφορά τις καθημερινές προκλήσεις στο νοσοκομειακό περιβάλλον, λόγω της πανδημίας.

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στη συγκεκριμένη δράση, μπορούν να στείλουν σχετικό αίτημα μέσω:

  • Email στο info@eiqsh.eu
  • Τηλεφώνου στο 210 7474220 και 210 7474223
  • Μηνύματος στο chat της ιστοσελίδας του Ινστιτούτου

Τέλος, η Εκτελεστική Ομάδα του Ινστιτούτου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους εθελοντές ψυχολόγους που πήραν μέρος στην ΔΩΡΕΑΝ 24/7 υπηρεσία HELP-DESK για την ψυχολογική υποστήριξη των επαγγελματιών υγείας αλλά για την όλη τους υποστήριξη στο νέο μας εγχείρημα!