Ο κ. Άρης Δ. Υφαντής είναι ειδικευμένος Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας και εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας στο Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης. Στο διάστημα της παρουσίας του στο Τμήμα είναι υπεύθυνος σε θέματα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης όλου του Προσωπικού καθώς επίσης και στην εφαρμογή – έλεγχο Νοσηλευτικών Πρωτοκόλλων και του Συστήματος Ελεγχόμενων Εγγράφων- Συστήματος Ποιότητας που εφαρμόζει το Νοσοκομείο. Ταυτόχρονα ανήκει στο κύριο διδακτικό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ-ΙΝΕΠ) με αντικείμενο εισηγήσεων στη δημόσια διοίκηση και στην κοινωνική πολιτική. Επίσης είναι πρεσβευτής στο Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στο Διαδίκτυο και πιστοποιημένος εκπαιδευτής από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης για χρόνια στο τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ και ΙΕΚ Λαμίας.

Ερευνητικά έχει αριθμό δημοσιεύσεων σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά με ετεροαναφορές, ενώ έχει παρουσία σε αρκετά συνέδρια τόσο ως ομιλητής όσο και ως μέλος επιστημονικής/οργανωτικής επιτροπής. 

Διαμένει στη Λαμία και είναι πτυχιούχος της Νοσηλευτικής από το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Λαμίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth, Ηνωμένο Βασίλειο της Αγγλίας “Advanced Professional Development in Clinical and Health Science” με κατεύθυνση στην Προηγμένη Επαγγελματική Ανάπτυξη (CPD) των επαγγελματιών υγείας και υποψήφιος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει λάβει πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του Βόλου.