Ο Δαούκας Σταύρος είναι Λέκτορας Φυσικοθεραπείας και Αθλητικής Αποκατάστασης στη Σχολή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνειας, στο London South Bank University στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διδάσκει στα τμήματα BSc (Hons) Φυσικοθεραπείας, Αθλητικής Αποκατάστασης, Χειροπρακτικής καθώς και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Φυσικοθεραπείας. Είναι υπεύθυνος του μαθήματος Λειτουργική Ανατομική και Κινησιολογία, καθώς και υπεύθυνος της Κλινικής Πρακτικής.

 Έχει εργαστεί ως Αθλητικός Θεραπευτής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) και στις ιατρικές ομάδες της Barnet FC και της Queens Park Rangers FC, καθώς και ως Λέκτορας Αθλητικής Θεραπείας στο University of Bedfordshire. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή καριέρα, εργάζεται ως Υπερηχογραφιστής Μυοσκελετικού στην αθλητιατρική κλινική Third Space οπού είναι υπεύθυνος για την εξέταση και διάγνωση νευρομυοσκελετικών τραυματισμών και παθήσεων μέσω της χρήσης του διαγνωστικού υπερήχου.

Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αθλητική Αποκατάσταση στο St Marys University Twickenham και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στον Μυοσκελετικό Διαγνωστικό Υπέρηχο στο University of East London.

Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αθλητικής Θεραπείας και Αποκατάστασης (ΠΑ.Σ.Α.Θ.Α.), ο οποίος είναι ο επίσημος φορέας που εκπροσωπεί τους Αθλητικούς Θεραπευτές στην Ελλάδα. Είναι Κλινικός Διευθυντής της ATRHealthcare Training, ο οποίος είναι εκπαιδευτικός φορέας στην οργάνωση σεμιναρίων στην μυοσκελετική αποκατάσταση για επαγγελματίες υγείας.

Είναι Μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Έρευνας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικής Θεραπείας (WFATT), του Βρετανικού Συλλόγου Ιατρικού Υπερήχου (BMUS), του Βρετανικού Συλλόγου Αθλητικών Θεραπευτών (BASRaT) και του Βρετανικού Συλλόγου Αθλητιατρικής (BASEM).