Η Κατσά Μαρία Ευθυμία γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου με βαθμό πτυχίου «Άριστα» το 2015 κι έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Διοίκηση Υπηρεσιών υγείας και Διαχείριση κρίσεων με κατεύθυνση Επείγουσα Φροντίδα Υγείας» με βαθμό διπλώματος «Άριστα» το 2017.  Είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολόγιας- Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με αντικείμενο «Επίδραση της χορήγησης ελαιολάδου πλούσιου σε φαινολικές ενώσεις στη λειτουργικότητα αιμοπεταλίων και σε βιοχημικούς δείκτες υγείας διαβητικών ασθενών», λαμβάνοντας υποτροφία μέσω του World Olive Center for health, απο την εταιρεία LIVA GROVES SA.

Παράλληλα με τις σπουδές της έχει συμμετάσχει σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα. Κύριο πεδίο ερευνητικού ενδιαφέροντος αποτελουν τα μεταβολικά νοσήματα και η συσχέτιση τους με τον τρόπο ζωής (διατροφή, ύπνος, άσκηση) τόσο σε παιδιατρικό όσο και σε ενήλικο πληθυσμό, η διερεύνηση μοριακών μηχανισμών που οδηγούν στις επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη καθώς και τρόπων πρόληψης τους. Επιστημονικά άρθρα της σχετικά με το παραπάνω πεδίο έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Ομοίως, έχει πραγματοποιήσει σχετικές εισηγήσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μερικές εκ των οποίων έχουν βραβευθεί.

Αναφορικά με την κλινική της εμπειρία, εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών/ Εξωτερικών ιατρείων του Mediterraneo Ηospital από το 2015, ενώ το 2019 ανέλαβε χρέη υπεύθυνης νοσηλεύτριας επίβλεψης. Τέλος, αποτελεί μέλος της Ογκολογικής Επιτροπής για τον συντονισμό της συμμετοχής του Mediterraneo Hospital στο Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών.